'Chinese topclubs kunnen AC Milan-goalgetter niet verleiden tot overstap'

'Chinese topclubs kunnen AC Milan-goalgetter niet verleiden tot overstap'

20-02-2017 23:20
4

AC Milan hoeft niet te vrezen voor een vertrek van aanvaller Carlos Bacca naar China. De Colombiaanse spits stond in de belangstelling van verschillende Chinese clubs, maar heeft geen oren naar een Aziatische transfer.

Bacca had volgens La Repubblica kunnen kiezen voor een lucratieve overstap naar Tianjin Quanjian, Guangzhou Evergrande en Shanghai Shenhua, die allen hengelden naar de diensten van de 30-jarige goalgetter. Bacca wil namens zijn land Colombia echter graag actief zijn op het WK 2018 in Rusland en durft daarom niet het risico te nemen om zijn loopbaan voort te zetten in de op papier minder sterke Chinese competitie.

Dat is geen gekke gedachte, want Bacca zag eerder hoe zijn landgenoot Jackson Martinez uit beeld raakte bij de Colombiaanse nationale ploeg door voor een transfer naar Guanghzhou te kiezen. Martinez was daarmee lang niet de enige grote speler die voor het geld in China koos. Ook Oscar, Carlos Tévez en Axel Witsel tekenden afgelopen winterstop een megacontract in het Aziatische land.