In het kort: PSV en Ajax A1 met bekende namen in actie in de Youth League

In het kort: PSV en Ajax A1 met bekende namen in actie in de Youth League

21-02-2017 17:24
15

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Ajax A1 en PSV A1 in actie in de UEFA Youth League
Zowel de A1 van Ajax als PSV komt dinsdag om 18.00 uur in actie in de UEFA Youth League. Ajax neemt het op sportpark De Toekomst op tegen de leeftijdsgenoten van Dinamo Kiev. Bij de ploeg van trainer Aron Winter staan onder meer Matthijs de Ligt, Carel Eiting en Justin Kluivert in de basis. PSV neemt het op tegen Benfica. Trainer Geert Brusselers heeft in zijn basiself onder meer plek ingeruimd voor Dante Rigo en Sam Lammers. 

Opstelling Ajax A1: Van Bladeren, Zeefuik, De Ligt, Sidoel, Bakker, Eiting, De Wit, Lang, Kluivert, Sierhuis en Lopez

Opstelling PSV A1: Van de Meulenhof, Abels, Soulas, Obispo, Carolina, Rigo, Lonwijk, Sadilek, Piroe, Lammers en Verreth

FC Twente accepteert straf van KNVB
FC Twente heeft de straf van de KNVB naar aanleiding van de wanordelijkheden tijdens het duel met PSV geaccepteerd. Het betreft een boete van liefst 12.500 euro en de voorwaardelijke straf van het spelen van een uitduel zonder publiek met een looptijd van twee jaar. Dit allemaal naar aanleiding van twee incidenten die in november vorig jaar plaatsvonden in het Philips Stadion. Er werd gevochten door Twente-fans, en er werd vuurwerk afgestoken. De aanklager heeft rekening gehouden met de openstaande voorwaardelijke straf van 5000 euro, doordat er eerder in het uitvak bij sc Heerenveen vuurwerk werd afgestoken. De boetes verhaalt FC Twente waar mogelijk rechtstreeks op de daders.

Eredivisie-topper onder leiding van Nijhuis
Bas Nijhuis fluit zondagmiddag de kraker tussen Feyenoord en PSV, meldt de KNVB. Nijhuis was dit seizoen al vier keer de arbiter bij een duel van PSV, twee keer had hij de leiding bij een wedstrijd van Feyenoord. Eén keer eerder floot Nijhuis en Eredivisiewedstrijd tussen de Rotterdammers en de Eindhovenaren: toen PSV met een 10-0 zege het veld verliet in het seizoen 2010/2011. Het verschil tussen koploper Feyenoord en nummer drie PSV bedraagt acht punten. Bij een zege voor PSV ligt de titelrace weer open. Als Feyenoord er met de drie punten vandoor gaat, lijken de Eindhovenaren uitgeschakeld in de strijd om de schaal. Dennis Higler fluit de wedstrijd tussen Ajax en Heracles Almelo.

Oude bekende fluit beslissend Europa League-duel Ajax

Anthony Taylor is donderdag de scheidsrechter tijdens het Europa League-duel tussen Ajax en Legia Warschau. Dit maakt de UEFA dinsdag bekend. Ajax heeft een goede geschiedenis met de arbiter. De Engelsman floot eerder dit seizoen de uitwedstrijd tegen PAOK Saloniki. De Amsterdammers wonnen het Europa League-duel met 1-2, waardoor het doorging naar de volgende ronde van het toernooi. Legia en Ajax speelde vorige week gelijk (0-0) in Polen. Donderdag is het beslissende duel. AZ, de andere Nederlandse ploeg die nog actief is in Europa, speelt om 21.05 uur de lastige return bij en tegen Olympique Lyon. Dat duel leidt de Wit-Russische arbiter Aleksei Kulbakov.