Bosz: Zijn handelingssnelheid is hoog en hij heeft een hele goede trap

Bosz: "Zijn handelingssnelheid is hoog en hij heeft een hele goede trap"

21-02-2017 16:50
2

Ajax-trainer Peter Bosz is zéér te spreken over Davy Klaassen. De coach vindt dat zijn middenvelder, die dit seizoen elf keer scoorde in de Eredivisie, al geruime tijd in topvorm verkeert. Afgelopen zondag tekende uitblinker Klaassen in Arnhem voor de winnende treffer tegen Vitesse: 0-1. 

"We wisten dat het een hele lastige uitwedstrijd is, zeker met het bezoek aan Polen eerder die week. Als je dan je aanvoerder voorop in de strijd ziet gaan, dan gaan de andere soldaten mee", vertelt Bosz voor de camera van Ajax TV"Zijn handelingssnelheid is hoog en hij heeft een hele goede trap. Hij schiet hem natuurlijk goed binnen, maar die volley waarmee hij de aanval inleidde, die vind ik minstens net zo mooi."

Aan het begin van het seizoen zag Bosz een andere Klaassen. "Zijn spel was toen nog niet echt goed. Dat zal ermee te maken hebben met dat ze aan mij moesten wennen en daar komt bij dat ik heel lang naar de juiste combinatie op het middenveld aan het zoeken was. Er zijn dus wel wat wijzigingen geweest, maar hij kan zich daar iedere keer op aanpassen. Ik vind dat hij dat geweldig heeft opgepakt en hij is nu al maanden in goede vorm."

Lees ook: Vier 'perfecte' clubs voor Klaassen: 'Hij heeft geen extreme kwaliteiten'