Harde lijn in Zeist: 'Cynisch gelach om de lijst met afmeldingen. Dat kan niet'

Harde lijn in Zeist: 'Cynisch gelach om de lijst met afmeldingen. Dat kan niet'

21-02-2017 19:11
11

Art Langeler is de komende twee seizoenen bondscoach van Jong Oranje, zo werd dinsdag bekend. De hoofd opleidingen van PSV, die in de zomer definitief vertrekt uit Eindhoven, kondigt veranderingen aan.

Langeler heeft gesproken met technisch directeur Hans van Breukelen en bondscoach Danny Blind. "Het belangrijkste doel? Dat is presteren. Met deze lichting spelers moeten we naar het EK van 2019", draait hij er niet omheen in gesprek met Voetbal International.

"Vaak zeggen we op deze leeftijd dat de ontwikkeling voorop staat, maar mij gaat het om presteren. Wedstrijden winnen. Doen ze dat, dan spelen ze op een eindtoernooi onder hoge druk tegen de beste spelers van hun leeftijd. Daar leer je toch het meeste?"

Langeler sluit niet uit dat hij er een verrassend selectiebeleid op gaat nahouden. Hij wil alleen gemotiveerde internationals. "Vorig jaar hoorde ik cynisch gelach als de lijst met afmeldingen binnenkwam. Dat kan niet. Noem het een cliché, maar het moet een eer zijn om voor Jong Oranje te mogen spelen."

"De jongens die zich vorig jaar wel meldden in Zeist hadden een sterke intrinsieke drive. Dat komt goed uit, want daar ga ik op selecteren. Als je er niet alles voor over hebt blijf je maar thuis. Ik heb niks aan spelers die door de club worden aangeraden om af te zeggen. We moeten het samen doen", besluit Langeler.

Lees ook: Enthousiaste Langeler heeft klus te pakken: "Mooie, uitdagende baan"