Nuytinck heeft hoofdrol bij uitschakeling Zenit, Waterman stunt

23-02-2017 21:23
2

Boy Waterman en Bram Nuytinck hebben de volgende ronde bereikt. Waterman hield met APOEL Nicosia Athletic de Bilbao van zich af. Nuytinck had bij Anderlecht een hoofdrol bij de uitschakeling van Zenit St. Petersburg. Voor Adam Maher en Osmanlispor viel het doek.

APOEL Nicosia - Athletic de Bilbao* 2-0 (2-3)
Met Waterman onder de lat poetste APOEL de 3-2 nederlaag van vorige week weg. Na de thee scoorden Pieros Sotiriou en Giannis Gianniotas (strafschop) razendsnel. Diezelfde Sotiriou werd later nog van het veld gestuurd, maar Athletic profiteerde niet en eindigde zelf ook met tien man. Ander Iturraspe kreeg twee keer geel.

Zenit St. Petersburg - Anderlecht* 3-1 (0-2)
Nuytinck was uiterst belangrijk voor Anderlecht. Het doek leek te vallen voor de Belgen, omdat Zenit na het verstrijken van de reguliere speeltijd met 2-0 voor stond dankzij doelpunten van Giuliano (twee keer) en Artem Dzyuba. Maar op aangeven van Nuytinck maakte Isaac Thelin in blessuretijd het beslissende uitdoelpunt voor Anderlecht.

Osmanlispor - Olympiakos* 0-3 (0-0)
Voor Maher zit de Europa League erop. Osmanlispor, met de oud-PSV'er in de basis, ging hard onderuit tegen Olympiakos. De Grieken maakte in de tweede helft het verschil via doelpunten van Karim Ansarifard (twee keer) en Tarik Elyounoussi (rechts op foto), die in het verleden voor sc Heerenveen speelde.