Gullit: 'Cruijff had me al gewaarschuwd dat ik shit over me heen zou krijgen'

Gullit: 'Cruijff had me al gewaarschuwd dat ik shit over me heen zou krijgen'

24-02-2017 08:46
1

Ruud Gullit houdt altijd een zwak voor Feyenoord. De voormalig speler van de club hoopt dat de Rotterdammers kampioen worden, ook al is hij als trainer op een pijnlijke manier vertrokken uit De Kuip.

"De manier waarop ik als trainer ben weggegaan, was niet leuk", zegt Gullit in Feyenoord Magazine. "Op de een of andere manier heeft dat me in mijn ziel geraakt. Het heeft me pijn gedaan, daar hoef ik niet moeilijk over te doen. Als je ergens een nare ervaring hebt gehad, dan kom je daar niet graag meer."

Gullit kwam de afgelopen jaren niet vaak meer in De Kuip. Maar toch: "Het gevoel voor Feyenoord blijft bij mij altijd hetzelfde." Gullit speelde tussen 1982 en 1985 voor de betreffende club. "Echt, ik gun de club dat ze kampioen worden. Het enige dat ik wil is dat Feyenoord vooruit gaat."

Na een blessure in het laatste jaar vertrok Gullit naar PSV. "Johan Cruijff (die was vertrokken, red.) had me al gewaarschuwd dat ik shit over me heen zou krijgen als ik weg zou gaan", aldus Gullit. "Toen het niet ging bij Feyenoord, begon ik me te ergeren en dacht ik: nu moet ik weg. Ik werd meteen weggezet als geldwolf, maar daar ging het helemaal niet om."