Ajax gaat in achtste finales Europa League op bezoek bij club Boilesen

Ajax gaat in achtste finales Europa League op bezoek bij club Boilesen

24-02-2017 13:16
129

Ajax gaat in de achtste finale van de Europa League naar Denemarken. FC Kopenhagen werd vrijdagmiddag in Nyon aan de Amsterdamse club gekoppeld.

Kopenhagen schakelde in de zestiende finales Ludogorets uit. Een doelpuntloos gelijkspel in eigen huis was donderdagavond genoeg na de 1-2 uitzege in Bulgarije. Ajax was over twee wedstrijden nipt te sterk voor Legia Warschau (0-0 en 1-0).

De bekendste speler bij Kopenhagen is oud-Ajacied Nicolai Boilesen. Kopenhagen gaat ruim aan de leiding in de Deense competitie en maakte in de eerste seizoenshelft indruk in de Champions League. In een poule met Leicester City, FC Porto en Club Brugge werd de ploeg derde met negen punten.

Lees ook: acht dingen die je moet weten over Ajax-tegenstander FC Kopenhagen!

De grootste kraker in de achtste finales van de Europa League is Olympique Lyon - AS Roma. Ook interessant: de Belgische clash tussen AA Gent en Racing Genk en Duitse clash tussen Schalke 04 en Borussia Mönchengladbach.

Ajax begint met een uitwedstrijd in Kopenhagen. De achtste finales in de Europa League worden op donderdag 9 maart en donderdag 16 maart gespeeld. De finale is op 24 mei in het Zweedse Solna.

De volledige loting:
Celta de Vigo - Krasnodar
APOEL Nicosia - Anderlecht
Schalke 04 - Borussia Mönchengladbach
Olympique Lyon - AS Roma
FK Rostov - Manchester United
Olympiakos - Besiktas
AA Gent - Racink Genk