Bosz krijgt boodschap uit Ajax-selectie: 'Ben zelf tevreden over mijn spel'

Bosz krijgt boodschap uit Ajax-selectie: 'Ben zelf tevreden over mijn spel'

24-02-2017 21:22
8

Jaïro Riedewald rekent er niet op dat hij voortaan de voorkeur krijgt boven Daley Sinkgraven bij Ajax. De verdediger mocht het de afgelopen twee duels laten zien omdat de linksback van de Amsterdammers geblesseerd is.

Riedewald speelde donderdagavond in de Europa League tegen Legia Warschau opnieuw een prima pot. "Dit smaakt naar meer", zegt hij tegen Het Parool. "Of ik zondag speel tegen Heracles? Geen idee. Ik reken nergens op. Ik ben zelf tevreden over mijn spel, maar de trainer (Peter Bosz, red.) beslist. Ja, zo simpel is het."

Het is voor Riedewald zuur om te zien dat Nick Viergever hem uit de basis heeft verdrongen. "Maar vorig seizoen was het andersom. En toen was Nick degene die mij coachte en zich positief opstelde. We zijn volwassen voetballers die allemaal hetzelfde doel nastreven. Ik gun Nick zijn doelpunt van harte. We zijn door naar de achtste finales van de Europa League. Ik stap straks met een lekker gevoel mijn bed in. En dan gaan we weer hard trainen, want ook in de trainingen moet ik laten zien dat ik wil doorpakken."