Ik wil vaker meetrainen dan nu het geval is en ook spelen bij PSV 1

"Ik wil vaker meetrainen dan nu het geval is en ook spelen bij PSV 1"

25-02-2017 13:51
3

Jong PSV-speler Albert Gudmundsson klopt nadrukkelijk op de deur. Het talent scoorde maandag tegen NAC Breda (2-0 winst) tweemaal en was vrijdag met een hattrick in het duel met RKC Waalwijk (4-1 winst) de grote man. Trainer Pascal Jansen is tevreden.

"Dat Gudmundsson een goal kan maken, heeft hij vanavond maar weer eens duidelijk gemaakt. Hij maakt het drie keer uitstekend af", aldus Jansen tegenover het Eindhovens Dagblad. De coach, die in juni hoofd opleidingen wordt bij PSV, blijft echter kritisch. "Er kan nog veel beter. Wil hij bij PSV 1 slagen op het middenveld, dan zal hij zich als box-to-box-speler moeten ontwikkelen. Hij is creatief, maar in het meeverdedigen en de omschakeling kan hij zeker groeien. Dat zijn dingen waar we met hem volop aan werken."

Gudmundsson zelf komt ook nog aan het woord. "Natuurlijk kan er veel beter, maar ik denk ook dat ik in een aantal wedstrijden heb laten zien wat ik al kan", zegt de 19-jarige IJslander, die zijn ambities 'duidelijk' probeert te maken. "Elke speler die hier bij de jeugdopleiding actief is, wil zo snel mogelijk naar het eerste elftal en dat wil ik ook. Ik wil vaker meetrainen dan nu het geval is en ook spelen bij PSV 1, maar als jonge speler moet je soms ook geduld hebben."