Utrecht draait wedstrijd in slotfase volledig om tegen Groningen

25-02-2017 20:23
12

In een knotsgek duel heeft FC Utrecht van FC Groningen gewonnen. Groningen stond voor de theepauze op een 2-0 voorsprong, maar gaf het in de slotfase volledig weg: 2-3.

De bal lag er voor Groningen al na vier minuten in via Bryan Linssen. Utrecht oogde onzeker en leek tegen de ploeg van Ernest Faber nergens aanspraak op te maken. Groningen was gedurende de eerste helft een stuk beter dan Utrecht en verdubbelde voor de theepauze de voorsprong. Linssen was opnieuw de doelpuntenmaker.

Na de rust kantelde het duel volledig. Sebastien Haller scoorde uit het niets de aansluitingstreffer. Groningen had daarna weer afstand kunnen nemen van de bezoekers, maar liet dat na. In de slotfase draaide Utrecht de wedstrijd om. Eerst versloeg rechtsback Giovanni Troupée Groningen-goalie Sergio Padt met een heerlijk schot en vlak daarna zette Yassin Ayoub Utrecht op voorsprong. Groningen gaf het in de slotfase volledig weg en staat uiteindelijk met lege handen.

Door de zege van Utrecht doet de ploeg van Erik Ten Hag uitstekende zaken in de strijd om plek vier. Groningen had op plek negen kunnen komen te staan, maar geeft het zelf weg.