'Ging tegelijk met Klaassen naar Ajax, dat beschouw ik als mijn mooiste moment'

'Ging tegelijk met Klaassen naar Ajax, dat beschouw ik als mijn mooiste moment'

26-02-2017 12:30
5

Davy Klaassen voelt zich sterk en voelt zich goed. De Ajax-aanvoerder is misschien wel klaar voor een volgende stap in zijn loopbaan. Samen met boezemvriend Kevin van Kippersluis, speler van FC Volendam, staat hij de NOS te woord.

Van Kippersluis en Klaassen kennen elkaar al jaren. "We zijn tegelijkertijd naar Ajax gegaan. Dat beschouw ik als een van mijn mooiste momenten met Davy", aldus Van Kippersluis. "Vroeger was Davy al een aanvoerder. In het veld was het een gifkikker, maar wel iemand met overzicht. Hij speelde altijd als spits of rechtsbuiten, een andere rol dan dat hij nu bekleedt inderdaad."

Wedden

Meer odds

Als gangmaker op het middenveld is Klaassen aan het groeien. Ajax-trainer Peter Bosz hoopt dat zijn captain blijft. En Van Kippersluis? "Ik zie Davy in de toekomst wel bij een topclub in de Bundesliga of de Premier League spelen. Hij verdient dat ook, want hij werkt er keihard voor." De speler van Volendam baalt er niet van dat Klaassen het wel redde bij Ajax. "Ik gun Davy alles."

Tot slot komt Klaassen zelf aan het woord. Is hij klaar voor een stap hogerop? "Ik vind heel veel clubs mooi, maar ik wil nog niet denken aan een andere stap. Ook omdat er nu geen transferperiode is. En of ik goed genoeg ben, kan ik pas beoordelen als ik bij een grotere club speel."