VP's Elftal van de Week: Feyenoord domineert met kwintet, ook Ajax present

27-02-2017 10:00
6

In het weekend dat Feyenoord met 2-1 won van PSV, domineren de Rotterdammers in VP's Elftal van de Week. De koploper van de Eredivisie levert vijf spelers.

Roy Kortsmit (Sparta Rotterdam)
Sparta won nog niet één keer in 2017, maar zaterdag was het zover. Dat kwam mede door het goede keeperswerk van Kortsmit, die de nul hield en een strafschop van Gregor Breinburg pakte.

Davinson Sánchez (Ajax)
Wat moet Ajax nog zonder Sánchez? De Colombiaan onderscheidde zich in de tweede helft tegen Heracles met een knal van afstand én resoluut ingrijpen bij gevaarlijke momenten.

Eric Botteghin (Feyenoord)
Als Kaiser Franz Beckenbauer in zijn beste dagen. Was fel, kleurde soms buiten de lijntjes en dribbelde zelfs meerdere keren het middenveld in. Botteghin is bezig aan een fantastisch seizoen.

Rick Karsdorp (Feyenoord)
We kennen hem vooral als aanvallende back, maar in de topper tegen PSV onderscheidde hij zich vooral in verdedigende zin. Hield Ramselaar en Bergwijn van scoren af, ten koste van een blessure.

Terence Kongolo (Feyenoord)
Wie diep in zijn hart kijkt, ziet dat Kongolo liever geen linksback is. Maar het gaat hem goed af. Liep met zevenmijlslaarzen aan de linkerkant en leverde de assist voor de 1-0 van Toornstra.

Yassin Ayoub (FC Utrecht)
Knapt vuil werk op en heeft lucht over om ook aanvallend in duit in het Utrechtse zakje te doen. Beloonde zichzelf tegen Groningen met de 3-2, die beslissend bleek te zijn.

Jens Toornstra (Feyenoord)
Bewijst keer op keer het gelijk van Van Bronckhorst om Kuyt ten faveure van hem te passeren. Altijd bezig, altijd gevaarlijk en de maker van de openingstreffer tegen PSV.

Bryan Linssen (FC Groningen)
Groningen verloor zaterdag met 3-2 van Utrecht, maar aan Linssen lag het niet. Al had hij ook de 3-0 moeten maken. Maakte twee knappe doelpunten en zag zichzelf al matchwinner worden.

Eljero Elia (Feyenoord)
Vernederde de arme Santiago Arias bij tijd en wijle. Het moment na rust, toen hij de Colombiaan met een geniale straatactie passeerde, was om van te likkebaarden.

Ricky van Wolfswinkel (Vitesse)
Een assist en een goal; over Van Wolfswinkel hoeft niemand zich zorgen te maken. De spits loopt bijna één op twee in de Eredivisie: 11 doelpunten in 23 wedstrijden.

Henk Veerman (sc Heerenveen)
Eenmansdestructiebedrijf Veerman draaide zaterdag op volle toeren, ook al mocht hij weer maar dertien minuten meedoen. Is met vier doelpunten als invaller de supersub van de Eredivisie.