De Boer kijkt met open mond naar Ajax: Het is ongekend hoe hij zich profileert

De Boer kijkt met open mond naar Ajax: "Het is ongekend hoe hij zich profileert"

27-02-2017 09:36
5

Matthijs de Ligt ontpopt zich bij Ajax tot een zeer solide verdediger en dat terwijl hij pas zeventien jaar is. De jongeling scoorde tegen Heracles Almelo en kreeg complimenten van Ronald de Boer en Kenneth Perez.

De twee analisten van FOX Sports loven de mentaliteit en het karakter van De Ligt bij Dit was het Weekend. "Het is ongekend hoe hij zich profileert op die leeftijd", zegt De Boer. "Hij heeft de bouw ervoor, natuurlijk. We hebben het uit bij Standard Luik al gezien, geweldig. Hij is zo rustig, kan met links en rechts uit de voeten. Een geweldige speler met potentie, zoals we al vaker hebben geroepen. Er zit een goede kop op."

De Ligt ging in de slotfase niet meer mee naar voren tegen Heracles, toen het 3-1 stond. "Je kan mee naar voren, voor je eigen succes gaan", vertelde De Ligt. In plaats daarvan bleef hij als extra verdediger achter. Perez zag het ook: "Hij voetbalt met z'n kop, hij denkt erover na. Dat is echt lekker." Ook centrale verdediger Davinson Sanchez scoorde. Is er een koppeltje in de maak?

"Sanchez is een echte verdediger, De Ligt ook. En hij kan ook nog eens goed voetballen. Een prima koppeltje. Het gaat al in de wandelgangen rond: het duurt echt niet lang meer voordat deze jongen een vaste plek heeft bij Ajax", vervolgt De Boer. Perez: "Maar het is toch lekkerder met een links- en rechtspoot achterin." De Boer tot slot: "Ja, Nick Viergever doet het ook fantastisch."