Laatst was Anelka met Henry op het stadion, maar toen waren we net dagje vrij

"Laatst was Anelka met Henry op het stadion, maar toen waren we net dagje vrij"

08-03-2017 09:30
8

Tom van Hyfte is benieuwd naar de visie van Roda JC-adviseur Nicolas Anelka, maar heeft de Franse ex-topspits nog niet gesproken. Dat vertelt de aanvoerder in gesprek met Voetbal International.

"Nee, nog niet", antwoordt Van Hyfte op de vraag of hij al met Anelka gesproken heeft. "Laatst was hij met Thierry Henry op het stadion, maar toen waren we net een dagje vrij. Dat was jammer. Ik wil weleens weten hoe hij het ziet en wat hij denkt. Wat zijn visie is. Misschien adviseert hij een kleine verandering die voor ons grote positieve gevolgen zouden kunnen hebben."

Het tegen degradatie strijdende Roda JC kan wel een goed advies gebruiken. "Na PSV (4-0, red.) was iedereen ontgoocheld", zegt Van Hyfte. "Dan hebben we een paar dagen om het koppie weer leeg te maken en dan moeten we er weer vol tegenaan. Ik merk gelukkig ook nog niets van een negatieve sfeer. Dat zou ook niet helpen, we moeten positief blijven en geloven in een ommekeer. Alles begint met inzet en beleving. Daar moet ik als aanvoerder ook voor zorgen. Soms door te praten, soms door als aanjager te fungeren. Op trainingen wil ik een voorbeeld zijn."