Advies aan Blind: zó moet de Oranje-basis er tegen Bulgarije uitzien

Advies aan Blind: zó moet de Oranje-basis er tegen Bulgarije uitzien

17-03-2017 15:00
47

Nu bondscoach Danny Blind zijn definitieve selectie voor het WK-kwalificatieduel met Bulgarije bekend heeft gemaakt, kan het grote speculeren over de opstelling beginnen. VoetbalPrimeur doet alvast een suggestie aan Blind en alle andere zestien miljoen bondscoaches in Nederland.

Doel: Wellicht de meest eenvoudige keuze voor de bondscoach. Jeroen Zoet speelt iedere week bij PSV en doet dat, ondanks zijn kapitale slippertje tegen Feyenoord, meer dan behoorlijk. Dit kan niet worden gezegd van zijn collega's en bankzitters Jasper Cillessen en Michel Vorm.

Verdediging: Rick Karsdorp presteert als rechtsback van Feyenoord al vrijwel heel het seizoen constant, zowel in verdedigend als aanvallend opzicht. Ajax-concurrenten Kenny Tete en Joël Veltman maken minder indruk dit seizoen. Stefan de Vrij en debutant Wesley Hoedt krijgen centraal achterin de voorkeur. Het duo speelt regelmatig samen bij Lazio en heeft daarom een streepje voor op Bruno Martins Indi en de jonge debutant Matthijs de Ligt. Nick Viergever is bij Ajax in de vorm van zijn leven, maar moet toch zijn meerdere erkennen in Daley Blind, die de ervaring van Manchester United met zich meebrengt.

Middenveld: Op het sterk bezette middenveld kiezen we voor internationale ervaring. Georginio Wijnaldum, Wesley Sneijder en Kevin Strootman lopen al heel wat jaartjes mee in de internationale top en weten wat er op dit niveau gevraagd wordt. Hun concurrenten Jens Toornstra, Davy Klaassen en Tonny Vilhena blinken wekelijks uit in de Eredivisie, maar dat is te weinig voor een basisplek in Oranje.

Aanval: Arjen Robben is fit en beslist de ongelijke concurrentiestrijd met Steven Berghuis in zijn voordeel. Bas Dost krijgt als topscorer van Portugal de voorkeur boven bankzitter Vincent Janssen. Op links heeft de opgebloeide Memphis Depay namens Olympique Lyon voldoende indruk gemaakt om Quincy Promes en Jeremain Lens uit de basis te houden.

Welke elf zou jij in de basis zetten tegen Bulgarije? Reageer met jouw opstelling in de comments!