FC Twente dankt Finse uitblinker in Kerkrade en maakt reuzensprong op ranglijst

17-03-2017 21:49
28

FC Twente heeft dankzij Frederik Jensen drie punten overgehouden aan het uitduel bij Roda JC Kerkrade (0-3). De thuisploeg kreeg voldoende mogelijkheden om een nederlaag te voorkomen, maar had het vizier niet op scherp staan.

FC Twente leed afgelopen week nog een ruime nederlaag bij Ajax, maar liet in Kerkrade al snel zien dat het die verliespartij snel verwerkt had. De bezoekers speelden een prima eerste helft en hadden in Jensen een absolute uitblinker. Na een half uur brak de middenvelder op wilskracht door in de Limburgse defensie en passeerde hij Benjamin van Leer met een punter. Nog voor het einde van de eerste helft werd het ook 0-2.

Jensen kreeg twee minuten voor de rust geheel vrijstaand in het strafschopgebied de bal en schoof eenvoudig raak: 0-2. In de tweede helft gooide Roda de schroom wat meer van zich af en kreeg het via Mikhail Rosheuvel enkele grote mogelijkheden, maar liet deze onbenut. Enes Ünal liet aan de andere kant wel zien waarom hij nog altijd onder contract staat bij Manchester City. De spits bepaalde de eindstand van dichtbij op 0-3.

Twente, dat zich niet kan plaatsen voor de Europese play-offs, klimt door de zege naar een gedeelde vierde plaats met FC Utrecht en blijft daardoor uitstekend presteren in de Eredivisie. Roda JC is zestiende en moet in de resterende zeven wedstrijden degradatie zien te voorkomen.