Hyballa kan opgelucht ademhalen: 'Wel in zwaarder weer gezeten'

  Hyballa kan opgelucht ademhalen: 'Wel in zwaarder weer gezeten'

  zondag 19 maart 2017 om 21:40

  NEC-trainer Peter Hyballa hoeft niet te vrezen voor zijn plek. Dat zegt Bart van Ingen, algemeen directeur van de Nijmegenaren, zondag na de zoveelste nederlaag, ditmaal tegen FC Utrecht (0-3).

  "Deze club heeft de afgelopen jaren wel in zwaarder weer gezeten", zegt Van Ingen tegenover De Gelderlander. "Daar zijn we telkens uitgekomen door dicht bij elkaar te blijven. Verliezen vindt niemand leuk. Maar we moeten wel blijven geloven in het proces waarin we zitten."

  Van Ingen werkt nauw samen met Hyballa, maar ook met technisch manager Edwin de Kruijff, die zich onlangs nog uitliet over zijn toekomst. De directeur heeft het over een 'drie-eenheid': ''Ik sta achter hen en heb vertrouwen in hen. We moeten het samen doen, met de staf, de spelers en de supporters. We moeten met zijn allen achter de club blijven staan. Samen kunnen we ons doel bereiken en dat is in de eredivisie blijven. Ik heb er vertrouwen in dat het gaat lukken."

  NEC pakte in de laatste acht wedstrijden slechts drie punten in de Eredivisie. De ploeg staat daarmee veertiende op de ranglijst, waardoor de degradatiestreep steeds dichterbij komt.

  Lees meer over:EredivisieNEC Nijmegen

  Poll

  Degradeert NEC dit seizoen?

  (361 stemmen)

  Plaats een reactie

  Jay5713 +3028
  zondag 19 maart 2017 om 22:03
  Als dit wordt gezegd door het management dan moet je je toch wel zorgen gaan maken als hoofdtrainer want deze woorden voorspellen niet veel goeds..
  Vind ik leuk
  Barry Engels +25861
  maandag 20 maart 2017 om 00:37
  Als een journalist je wat vraagt dan geef je blijkbaar een antwoord. Daar HOEF je niets achter te zoeken.

  Hyballa is een kleurrijke trainer en die kunnen ze bij NEC goed gebruiken met een zeer matige, anonieme selectie. Hij probeert het nu met de jeugd, maar die staan er, uiteraard, niet meteen. En ook de directie wist dat dit seizoen heel erg lastig zou worden door de financiele situatie. Het is zelfs zo dat ze het eventuele en door Jay gesuggereerde ontslag van de trainer niet eens kunnen betalen!
  Vind ik leuk
  Pietje2015 +12518
  maandag 20 maart 2017 om 01:06
  Hoop echt dat NEC behouden blijft voor de eredivisie.

  Een club met bescheiden middelen die altijd voor het maximale gaat.
  Vind ik leuk
  maandag 20 maart 2017 om 07:43
  hyballa blijft aan als trainer de spelers zijn allemaal passanten word beetje gek van het voetbal wat we te zien krijgen maar goed we moeten er achter blijven staan en hopen op ieder punt verlies je nu weer 2x op rij dik verdiend zal er heel veel onrust komen ontstaan onder supporters en dan zal er wel weer een statement gemaakt gaan worden tegen de selectie want ze deden echt totaal niks tegen utrecht terwijl ze tegen ado juist goed speelde alleen niet scoorde en ja als spelers zich al tegen publiek beginnen te keren zoals de keeper houd ik me hart vast en hoop ik dat nec erin blijft
  Vind ik leuk
  maandag 20 maart 2017 om 07:44
  ze kunnen het seizoen in 1 klap rooskleurig maken voor heel nec en dat is winnen 2 april in de glasbak
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Hyballa kan opgelucht ademhalen: 'Wel in zwaarder weer gezeten'