'Twee Serie A-clubs willen ADO Den Haag-speler gratis binnenhengelen'

'Twee Serie A-clubs willen ADO Den Haag-speler gratis binnenhengelen'

22-03-2017 18:48
14

ADO Den Haag moet serieus rekening houden met een vertrek van Tom Trybull. Volgens Italiaanse media heeft de Duitse middenvelder zich in de kijker gespeeld bij zowel Atalanta Bergamo als Sampdoria. Het contract van Trybull (24) loopt in de zomer af. 

Trybull maakte in juli de overstap van Greuther Fürth naar Den Haag. De oud-speler van onder meer Werder Bremen zette zijn handtekening onder een éénjarige verbintenis. Zeljko Petrovic deed wekelijks een beroep op de middenvelder. Diens opvolger Fons Groenendijk hield Trybull sinds zijn aanstelling vooral buiten de basis. 

Atalanta en Sampdoria, de nummers zes en negen van de Serie A, zouden in de Duitser een geschikte aanwinst zien voor komend seizoen. Voordeel is dat Trybull transfervrij op te pikken is. Atalanta lijkt de Eredivisie met bovengemiddelde interesse te volgen. In januari werd Hans Hateboer overgenomen van FC Groningen. Eerder lijfde de subtopper Marten de Roon in. Ook Sam Larsson (sc Heerenveen) is diverse malen gelinkt aan Atalanta.