Bosz: Iedere dag valt zijn naam wel: in de trainingskamer, op het veld

Bosz: "Iedere dag valt zijn naam wel: in de trainingskamer, op het veld"

22-03-2017 21:08
15

Dennis Bergkamp pleit ervoor dat Ajax altijd het aanvallende spel blijft spelen waar de club groot mee is geworden tijdens de hoogtijdagen van Johan Cruijff. De assistent van Peter Bosz laat weten dat Ajax geen 'trendvolger' maar een 'trendsetter' is.

"Het aanvallende voetbal is ergens ontstaan. Bij Ajax denk ik. Met Rinus Muchels, Johan Cruijff...", zegt de voormalig sterspeler van Ajax bij Ajax TV. "Ik denk dat we dat altijd moeten doen bij Ajax. We moeten dat soort voetbal gewoon spelen, wij als Nederlanders maar vooral wij, de Ajacieden."

"We kúnnen dat voetbal spelen, het zit in ons DNA", vervolgt Bergkamp, die benadrukt dat Ajax altijd zijn eigen weg zal blijven volgen. "Ajax is een trendsetter. Wij bewandelen paden die nog niet bewandeld zijn. We gaan niet mee in signalen en speelstijlen van andere clubs. We willen dit gewoon blijven volgen."

Bosz komt ook nog even aan het woord. De trainer van de Amsterdammers is lyrisch over Cruijff. "Zijn gedachtengoed is absoluut nog binnen deze club. Iedere dag valt zijn naam wel: in de trainingskamer, op het veld, als je mensen van de technische staf spreekt. Altijd wel."