Gesprekken over nieuw Heerenveen-contract: 'Moment om na te denken'

Gesprekken over nieuw Heerenveen-contract: 'Moment om na te denken'

22-03-2017 21:35
4

Lucas Bijker gaat de komende weken serieus nadenken over zijn toekomst bij sc Heerenveen. Het contract van de 24-jarige verdediger loopt in de zomer af. Heerenveen wil graag met Bijker verder. 

De Friese club heeft een eenzijdige optie om de verbintenis van Bijker met één jaar te verlengen. Een nieuw contract voor meerdere seizoenen behoort ook tot de opties. Daar zullen Heerenveen en de oud-speler van SC Cambuur dan over moeten onderhandelen. 

"De gesprekken tussen mij en de club zijn gaande. Heerenveen heeft tot 1 april om mijn optie te lichten, het zou ook kunnen dat ik nog langer blijf. Er komt nu een interlandperiode aan, dus dat is een mooi moment om daarmee bezig te gaan en over na te denken", vertelt de linkspoot aan Voetbal International. 

Bijker is ontevreden over de matige prestaties van de laatste maanden. "We moeten rekening gaan houden met de ploegen die onder ons staan. Ik ben ervan overtuigd dat wij goed genoeg zijn om de play-offs te halen, maar het gat wordt steeds kleiner. Als je naar ons team kijkt, vind ik dat we hoger horen te eindigen dan waar wij nu staan."