Kramer pakt z'n kans in De Kuip: twee doelpunten tijdens benefietduel

22-03-2017 22:10
10

Het benefietduel tussen Feyenoord en FC Dordrecht is woensdagavond geëindigd in een 2-0 overwinning voor de koploper van de Eredivisie. Michiel Kramer tekende voor beide doelpunten. De lange spits scoorde zowel voor als na rust.

In De Kuip trad Feyenoord aan met een B-team. Veel spelers die in de Eredivisie op de bank zitten, kregen een basisplaats toebedeeld van trainer Giovanni van Bronckhorst. Kenneth Vermeer stond onder de lat en ook onder meer Lucas Woudenberg, Marko Vejinovic, Simon Gustafson en Kramer verschenen aan de aftrap.

Kramer, die in de competitie al maanden geen speelminuten krijgt in Rotterdam-Zuid, groeide uit tot man van de avond. Op slag van rust scoorde hij op aangeven van Gustafon. De Zweedse middenvelder legde breed na een fraaie steekpass van Vejinovic. Kramer hoefde vervolgens enkel simpel binnen te tikken. In de 68e minuut tekende Kramer voor de eindstand.

Dirk Kuyt en Jan-Arie van der Heijden waren de enige spelers in de selectie van Feyenoord die afgelopen zondag ook in actie kwamen tegen sc Heerenveen (2-1 zege). Kuyt kwam na 65 minuten in het veld. Doel van de avond was geld inzamelen voor het Sophia Kinderziekenhuis.