Van Marwijk krijgt volledige medewerking: 'Dat was bij Nederland nooit mogelijk'

Van Marwijk krijgt volledige medewerking: 'Dat was bij Nederland nooit mogelijk'

23-03-2017 09:27
7

Bert van Marwijk haalt af en toe zijn hart op als bondscoach van Saudi-Arabië. Hij kreeg bij zijn aanstelling al de ruimte om zijn eigen staf mee te nemen en dat is niet het enige waarin de nationale bond hem tegemoet is gekomen.

Het hele competitieschema in Saudi-Arabië is aangepast aan de wensen van Van Marwijk. "Voor een bondscoach is het geweldig werken in Saoedi-Arabië. Bij het Nederlands elftal heb ik ook wel eens voorgesteld om te kijken of we voor een belangrijke interland eerder bij elkaar konden komen, maar dat bleek nooit mogelijk vanwege de clubbelangen", zegt hij in De Telegraaf.

"Hier heb ik voor het begin van de kwalificatiereeks aangegeven wanneer ik extra wilde trainen met de nationale ploeg en vervolgens hebben ze daar gewoon rekening mee gehouden met de planning voor de competitie", aldus de keuzeheer die Oranje in 2010 naar de WK-finale leidde. "Dat geeft je de gelegenheid om wat gerichter te trainen met de ploeg, waar je in Europa bij de nationale ploegen eigenlijk alleen aan toekomt in voorbereiding op een EK of WK."

Van Marwijk kan in de huidige interlandperiode een grote stap zetten naar het WK in Rusland. "Je ziet ondertussen in Saudi-Arabië wel het geloof groeien dat we het kunnen halen. Het enthousiasme over het nationale team dat een beetje weg was, is weer helemaal terug. Dinsdag spelen we in Jeddah tegen Irak weer in een uitverkocht huis met 60.000 mensen."