Klassieker lonkt mogelijk tóch voor Vilhena: 'Dan had ik geel gegeven'

Klassieker lonkt mogelijk tóch voor Vilhena: 'Dan had ik geel gegeven'

29-03-2017 20:30
118

In de beroepszaak van Tonny Vilhena lijkt Danny Makkelie de Feyenoorder de helpende hand te bieden. De scheidsrechter liet bij het bestuderen van de beelden weten dat hij een gele kaart afdoende had gevonden als hij het moment had waargenomen. Ook de waarnemer pleitte voor een gele kaart.

Makkelie, die als getuige optrad in Zeist, had de vermeende elleboogstoot van Vilhena aan Spartaan Matthias Pogba gemist tijdens de wedstrijd. "Maar ik kijk mijn wedstrijden altijd terug. De arm raakt Pogba. Maar het is geen rode kaart. Wel geel", liet de scheidsrechter woensdagavond weten bij het hoger beroep. De uitspraak in de zaak wordt donderdagochtend gedaan, maar de verklaring van Makkelie lijkt wel eens goed nieuws te worden voor Vilhena.

De Feyenoorder kreeg in eerste instantie een schorsing van vier wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, opgelegd door de tuchtcommissie. Feyenoord en de middenvelder zelf waren het daar echter niet mee eens en gingen in beroep. Omdat die zaak over de interlandperiode heen werd getild, kon Vilhena vorige week 'gewoon' meespelen in de uitwedstrijd van Feyenoord bij sc Heerenveen. Nota bene door een treffer van Vilhena werd dat duel gewonnen: 1-2.