Vreemde vogel van ADO heeft BN'er als zaakwaarnemer: 'Dan belt-ie'

Vreemde vogel van ADO heeft BN'er als zaakwaarnemer: 'Dan belt-ie'

30-03-2017 16:05
10

Abel Tamata, vleugelverdediger van ADO Den Haag, vindt zichzelf een 'nogal aparte speler'. Dat vertelt hij deze week in gesprek met Haag Media. Tamata maakte in januari de overstap van FC Groningen naar Den Haag. In de komende weken hoopt hij van waarde te zijn voor de degradatiekandidaat. 

"Ik ben inzetbaar als links- en rechtsback. Omdat ik 99 procent van mijn wedstrijden op links heb gestaan, heeft dat mijn voorkeur. Maar bij mij is het wel een beetje raar. Ik ben nogal apart", aldus Tamata, oud-speler van PSV. "Zo dribbel ik met rechts maar schiet ik met links. Na FC Groningen ben ik dankbaar voor elke kans die ik krijg. Het doel is daarom alles geven voor het team en zorgen dat we boven de degradatiestreep komen. Als ADO Den Haag in de Eredivisie blijft, is dat ook beter voor mijn carrière."

Ook opvallend: Ali B. is de zaakwaarnemer van de back. "Ali is de man van mijn halfzus. En hoewel hij het heel druk heeft, maakt hij voor familie altijd tijd vrij. Dan belt hij naar clubs of ze een back nodig hebben. Als clubs geïnteresseerd zijn, halen we er nog een zaakwaarnemer bij voor het sluiten van het contract."