'Daarna speelden ze ons alle kanten op, we konden het niet meer tegenhouden'

'Daarna speelden ze ons alle kanten op, we konden het niet meer tegenhouden'

09-04-2017 07:34
7

Fons Groenendijk kan zijn geluk niet op bij ADO Den Haag. De trainer boekte zaterdag tegen FC Groningen (4-3) alweer de derde zege op rij. Eerder moesten Roda JC en Willem II eraan geloven.

"We hebben een droomweek beleefd en daar ben ik best wel trots op", laat Groenendijk weten aan het Algemeen Dagblad. "Er is echt iets ontstaan de afgelopen twee maanden. Met als gevolg dat je vanuit een kansloze positie op de twaalfde, dertiende plek bent aanbeland. Dat is best bijzonder. Maar we zijn nog niet steeds niet veilig. De doelstelling blijft hetzelfde."

Dat Groenendijk een slag om de arm houdt, komt ook door het bizarre verloop tegen Groningen. ADO verspeelde nog bijna een 4-0 voorsprong. "Bij de strafschop (4-1) was er nog niet heel veel aan de hand, maar daarna kwam een half uur waarin FC Groningen ons alle kanten op speelde omdat wij het niet meer konden tegenhouden", aldus Groenendijk.

"Dan moet je blij zijn dat de wedstrijd niet vijf of tien minuten langer duurt, anders valt de 4-4 ook nog en zit ik hier met een heel ander gevoel. Dat is gelukkig niet gebeurd", besluit de oefenmeester.