'Hij zei: volgens mij probeer jij de grote jongen van FC Twente uit te hangen'

'Hij zei: volgens mij probeer jij de grote jongen van FC Twente uit te hangen'

12-04-2017 16:49
3

Sparta was in het seizoen 2009/10 de laatste Nederlandse profclub van éénmalig Oranje-international Romano Denneboom. De inmiddels 36-jarige aanvaller verloor op Het Kasteel zijn plezier in het spelletje, vertelt hij aan VICE Sports. Dat kwam vooral door een slechte relatie met trainer Frans Adelaar. 

"De mensen van bovenaf wilden me heel graag hebben. Adelaar blijkbaar niet, dat had ik eigenlijk al kunnen weten bij de kennismaking. Ik was nieuw bij de club en kwam me natuurlijk even netjes voorstellen. Het enige wat hij toen zei, was: goed dat je er bent, de jongens zitten hiernaast. "

"De eerste wedstrijd speelde ik goed en gaf ik een assist, we wonnen geloof ik met 2-0. Daarna uit bij Heracles speelde ik normaal, niet goed en niet slecht. Maar in de rust werd ik er gewoon afgehaald. Toen ben ik meteen boos geworden: waarom moet ik er af? Geen reden."

"Later ben ik zelf nog een gesprek aangegaan, ik was benieuwd wat er was of wat hij eventueel tegen mij had", vervolgt Denneboom. "Toen zei hij: volgens mij probeer jij hier de grote jongen van FC Twente uit te hangen. Uiteindelijk hebben ze me naar huis gestuurd en kreeg ik gewoon doorbetaald. Aad de Mos heeft me daarna nog teruggehaald, maar het was al helemaal misgegaan onder Adelaar."

Lees ook: 'Dat was een tikkie voor mij, er lag een behoorlijk contract klaar bij PSV'