Eerherstel tegen Ajax voor 'voldaan' PSV: Dat is zonde en dat weet iedereen

Eerherstel tegen Ajax voor 'voldaan' PSV: "Dat is zonde en dat weet iedereen"

23-04-2017 20:00
13

PSV heeft tegen Ajax de rug gerecht na het puntenverlies tegen ADO Den Haag. Dat stelt Marco van Ginkel. De middenvelder van PSV won zondagmiddag met 1-0 van de Amsterdammers. 

Emile van de Sande
EINDHOVEN

Door puntenverlies tegen FC Twente en ADO Den Haag haakte PSV in de laatste weken van de competitie af voor het kampioenschap. "Dat is zonde en dat weet iedereen", zegt Van Ginkel na afloop tegen onder meer VoetbalPrimeur. "Maar zijn gewoon doorgegaan en dat heeft geresulteerd in deze mooie overwinning. We hadden er overigens wel meer uit moeten halen gezien de ruimte die we kregen, maar we hebben ook niet veel weggegeven."

Ajax reisde met een verlenging tegen Schalke in de benen af naar Eindhoven. Daar was zondagmiddag weinig van te merken, vindt Van Ginkel. "Ze oogden op het laatst nog aardig fit. Ze hebben een fitte selectie." Toch had PSV het duel eerder moeten beslissen. "Er lag wel een hoop ruimte om die tweede te maken, dat hebben we niet gedaan. Maar gelukkig was het genoeg", doelt Van Ginkel op de enige treffer van de wedstrijd. 

Ajax-uit, Feyenoord-thuis en -uit: geen van die drie wedstrijden werd dit seizoen door PSV gewonnen. Op de valreep is er alsnog een overwinning geboekt in een topper. "We hadden nog geen topper gewonnen dit seizoen, dus het is lekker. Dat je deze topper wint, geeft wel voldoening", aldus Van Ginkel.