Update: Clubicoon De Graafschap reageert: 'Gewoon een nieuwe uitdaging!'

Update: Clubicoon De Graafschap reageert: 'Gewoon een nieuwe uitdaging!'

27-04-2017 16:18
14

De Graafschap neemt na dit seizoen afscheid van Rogier Meijer. De 35-jarige Doetinchemmer, kind van de club, gaat met gemengde gevoelens aan de slag in de jeugdopleiding van NEC/FC Oss.

Meijer is dit seizoen met de A1-junioren van De Graafschap op weg de tweede promotie op rij veilig te stellen, maar acht het beter om te vertrekken. "Als NEC mij in november vorig jaar had benaderd, had ik nooit ja gezegd", laat Meijer weten aan de Gelderlander. "Met Dennis te Braak (hoofd opleidingen) was er een plan uitgestippeld om me te ontwikkelen, maar dat is verder weg dan ooit."

Meijer, die tussen 2004 en 2014 ruim 250 competitieduels voor De Graafschap speelde, is niet meer welkom bij de hoofdmacht van trainer Henk de Jong. De opvolger van Jan Vreman is dus indirect verantwoordelijk voor zijn vertrek. "Ik kan de volgende stap niet maken en dan blijf je hangen. Dus het is voor mij goed om een keer naar een andere club te gaan, om eens ergens anders in de keuken te kijken. In dat opzicht is NEC een prima club."

Update 27/04 16.18: Meijer heeft via Twitter gereageerd op zijn aanstaande vertrek bij De Graafschap. De Jong heeft daar 'niets mee te maken', zo schrijft het clubicoon. 'Trainer De Jong heeft hier helemaal niks mee te maken! Ga gewoon voor een nieuwe uitdaging!'