Update: Voormalig AZ-spits Ari voor 6 wedstrijden geschorst na wangedrag

Update: Voormalig AZ-spits Ari voor 6 wedstrijden geschorst na wangedrag

12-05-2017 21:01
18

Voormalig AZ-spits Ari heeft stevige kritiek gekregen naar aanleiding van zijn gedrag tijdens de Russische bekerfinale van dinsdagavond. De Braziliaan, tegenwoordig in dienst van Lokomotiv Moskou, vervulde een negatieve hoofdrol in de massale vechtpartij die in de slotfase van de wedstrijd ontstond.

Roman Pavlyuchenko, spits van tegenstander FC Ural, had na afloop van de finale geen goed woord over voor Ari. "Je kunt je gewoon niet zo gedragen. Hij begon zomaar te slaan, bekijk de beelden maar", zo liet hij weten tegenover de Russische media. "Hij moet voor het leven worden geschorst, laat hem terug naar Brazilië gaan."

De inmiddels 31-jarige oud-AZ'er was niet de enige speler die rood kreeg in de volledig ontspoorde slotfase. Ploeggenoot Jefferson Farfan (ex-PSV) en voormalig Ajacied Edgar Manucharyan (tegenwoordig FC Ural) konden eveneens voortijdig douchen. Lokomotiv Moskou won overigens met 2-0.

Lees ook: Bizarre beelden: Ari en Farfán gaan volledig door het lint in bekerfinale

Update 12/5, 21.01 uur: Ari wordt flink gestraft voor zijn wangedrag. De voormalige spits van AZ is maar liefst zes wedstrijden uitgesloten van de Russische beker. Dat maakte de Russische voetbalbond bekend. Ook voormalig Ajacied Edgar Manucharyan, spelend voor FC Ural, moet zes wedstrijden toekijken. Farfan (ex-PSV) is voor slechts een wedstrijd geschorst.