'Mijn droom is om bondscoach van Oranje te worden, de mogelijkheid was er ook'

'Mijn droom is om bondscoach van Oranje te worden, de mogelijkheid was er ook'

04-05-2017 10:29
24

Ronald Koeman domineert donderdag de Catalaanse krant Sport met een interview van liefst vijf pagina's. Daarin gaat de Everton-manager in zijn huis in Liverpool in op de vacature bij FC Barcelona.

Luis Enrique neemt na dit seizoen afscheid in Camp Nou en nog altijd is er geen opvolger aangesteld. Hoewel Koeman niet de belangrijkste kandidaat is, doet zijn naam wel de ronde. "Ik weet al wat je me gaat vragen", glimlacht Koeman in het uitgebreide interview met Sport.

Wedden

Meer odds

"Dat Barça aan mij denkt doet me goed. Weet je, iedereen weet dat ik een jongen van de club ben. Ik hou van de club waar ik als speler en als persoon volwassen ben geworden, dat weet iedereen", vervolgt de Everton-manager die niet bevestigend wil reageren op de vraag of hij graag aan de slag zou gaan in Camp Nou.

"Kijk, ik heb twee dromen. Bondscoach van Nederland worden is de eerste. Die mogelijkheid was er, maar mijn contract bij Everton heeft me ervan weerhouden. De andere droom is op een dag trainer van Barça worden. Dat is de waarheid. Maar nu ben ik volledig van Everton en dat blijft zo."