Johan Cruijff Schaal uit Arena: vanaf komend seizoen in ander stadion

Johan Cruijff Schaal uit Arena: vanaf komend seizoen in ander stadion

05-05-2017 13:01
119

De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal wordt vanaf komend seizoen niet meer standaard in Amsterdam gespeeld. Het duel wordt in het stadion van de landskampioen afgewerkt.

Dat meldt de KNVB vrijdag in een persbericht. De landskampioen krijgt op deze manier het thuisvoordeel. De voetbalbond denkt dat de entourage rond de Nederlandse supercup op deze manier gaat toenemen. "We houden de traditie dan ook in stand, maar we nemen nu het initiatief om de wedstrijd meer te laten leven onder de clubs en supporters, zodat de supercup qua entourage in de buurt komt van de KNVB-bekerfinale", aldus Gijs de Jong, operationeel directeur van de KNVB.

De banden met de Johan Cruyff Foundation worden daarnaast versterkt. Van elk verkocht kaartje gaat één euro naar de foundation. "Deze wedstrijd is bij uitstek een gelegenheid om de maatschappelijke kracht van voetbal te laten zien", denkt De Jong. "Samen met de Johan Cruyff Foundation en deelnemende clubs vragen we aandacht voor een actueel maatschappelijk thema. Daarmee proberen we de Johan Cruijff Schaal passend te maken bij het sociale en hartelijke karakter van Johan zelf."

Het besluit is volgens de KNVB in overleg genomen met de clubs die sinds de invoering van de prijs het vaakst deelnamen aan de wedstrijd: Ajax, PSV, Feyenoord en AZ. Voor komend seizoen betekent dat (waarschijnlijk) dat de wedstrijd in De Kuip gespeeld wordt en tussen Feyenoord en Vitesse gaat.