Feyenoord trapt op de rem: 'Wordt kampioen genoemd, terwijl je dat niet bent'

Feyenoord trapt op de rem: 'Wordt kampioen genoemd, terwijl je dat niet bent'

06-05-2017 17:39
10

Feyenoorder Jens Toornstra wil nog altijd niets weten van een kampioenschap. Waar alles en iedereen al rekening houdt met de eerste Rotterdamse titel sinds achttien jaar, benadrukt Toornstra dat hij nog niet met een feesthoed over straat loopt. 

"Je wordt eigenlijk al kampioen genoemd, terwijl je dat niet bent. Het is aan ons om het zondag (tegen Excelsior, red.) veilig te stellen", zegt Toornstra tegenover RTV Rijnmond. "Het is onmogelijk om je afzijdig te houden van alles, maar we proberen ons zo veel mogelijk te focussen op de wedstrijd. De sfeer is vrij relaxed, dus dat is wel positief."

Als Feyenoord zondag uit van Excelsior wint, is de ploeg kampioen. Toornstra verwacht geen makkelijke middag. "Als wij er niet vol op klappen, dan hebben we het gewoon moeilijk. Het is aan ons om goed te beginnen en niet snel op achterstand te komen, zoals ons vaker is overkomen", aldus de voormalig speler van ADO Den Haag en FC Utrecht. Toornstra zegt dat iedereen bewust is van het feit dat Feyenoord geschiedenis kan gaan schrijven. "Ik laat alles op me af komen."

Koop je Kampioensshirt met 10% korting via VP. Gebruik de kortingscode VP2017. Alleen vandaag geldig!