Heracles verrast met dubbele transfer: Op meerdere gebieden aanwinsten

Heracles verrast met dubbele transfer: "Op meerdere gebieden aanwinsten"

09-05-2017 14:45
15

Heracles Almelo heeft dinsdag een verrassende dubbelslag geslagen. Bart van Hintum en Dario van den Buijs (foto) vertrekken naar de nummer negen van de Eredivisie.

Heracles bevestigt dinsdag dat zowel Van Hintum als Van den Buijs een meerjarig contract heeft getekend. Van Hintum (30) zette zijn krabbel onder een tweejarig contract, terwijl Van den Buijs (21) voor drie jaar met een optie voor een extra jaar is vastgelegd.

"Bart en Dario zijn uitstekende spelers voor ons en bovendien is ons uit de gesprekken gebleken dat ze ook over een goed karakter beschikken. Bart heeft reeds veel ervaring op het allerhoogste niveau. Dario is in de Jupiler League een zeer talentvolle speler gebleken. Op meerdere gebieden aanwinsten voor onze club dus", jubelt algemeen directeur Nico-Jan Hoogma op de clubsite.

Heracles betaalt geen transfersom voor Van Hintum, die vooral bekend is van zijn periode bij PEC Zwolle. Vorig seizoen vertrok hij transfervrij naar Turkije, maar zijn avontuur bij Gaziantepspor draaide uit op een deceptie. Na zeven duels werd een maand geleden zijn contract ontbonden.

De transfer van Van den Buijs, die overkomt van FC Eindhoven, komt niet uit de lucht vallen. De Belgische verdediger kon in de winterstop al verhuizen naar Almelo, maar koos er toen voor om het seizoen af te maken in Eindhoven, omdat Heracles hem geen speelgaranties kon geven. Zijn contract liep nog een jaar door.