'Traoré is er klaar mee in Londen: transfer van 10 miljoen euro in de maak'

'Traoré is er klaar mee in Londen: transfer van 10 miljoen euro in de maak'

11-05-2017 13:05
63

Bertrand Traoré wil in de zomer verkocht worden door Chelsea. De aanvaller uit Burkina Faso heeft er geen trek in om wéér verhuurd te worden door zijn werkgever. Dit seizoen wordt Traoré (21) gestald bij Ajax. 

L'Equipe schrijft dat de international zijn zinnen heeft gezet op een definitief vertrek bij The Blues. Een basisplaats bij Premier League-kampioen Chelsea zit er komend seizoen niet in, verwacht Traoré, en dus lijkt het hem beter om bij een nieuwe club op nul te beginnen. 

Wedden

Meer odds

Chelsea nam Traoré in 2013 over van het Franse AJ Auxerre. In het seizoen 2014/2014 werd de linkspoot gestald bij Vitesse. Daar deed Traoré het uitstekend, met zestien doelpunten in 42 optredens. In de zomer keerde hij terug op Stamford Bridge, maar tot een doorbraak kwam het niet. 

Deze jaargang is Traoré basisspeler bij Ajax. Hij maakte negen goals in 23 Eredivisie-optredens. L'Equipe heeft vernomen dat Chelsea zo'n tien miljoen euro verlangt voor de dribbelaar. Onder meer Stoke City, Everton, AS Monaco, Olympique Lyon en Valencia worden door buitenlandse media gelinkt aan Traoré, die in Londen vastligt tot medio 2019.