Bekerheld Biseswar: 'Ik kreeg ook gas in mijn ogen. Wat gebeurt hier, dacht ik'

Bekerheld Biseswar: 'Ik kreeg ook gas in mijn ogen. Wat gebeurt hier, dacht ik'

13-05-2017 13:57
7

Diego Biseswar, oud-speler van onder meer Feyenoord en Heracles Almelo, beleefde afgelopen week een bizarre bekerfinale in Griekenland met zijn club PAOK. Aartsrivaal AEK Athene werd zaterdag met 2-1 verslagen, maar daar ging de nodige hectiek aan vooraf. 

"Het begon al als een gekkenhuis. We reden met de bus naar het stadion, maar konden niet meer verder. Fans hadden hun auto's midden op de snelweg geparkeerd. Toen zijn we met kleine busjes naar het stadion gebracht. Daar vonden toen net die rellen plaats", legt Biseswar (29) uit aan ELF Voetbal. 

De finale moest een halfuur worden uitgesteld vanwege opstootjes. "Op een gegeven moment kreeg ik ook gas in mijn ogen en noem maar op. Of gas, ik voelde dat er ergens in het stadion wat werd gespoten. Wat gebeurt er hier?' dacht ik. De rellen waren voorspeld. Toen we hoorden dat we later zouden beginnen, wisten we zeker dat ze hadden plaatsgevonden."

Biseswar maakte de openingstreffer namens PAOK. In de 82e minuut tekende teamgenoot Pedro Henrique voor het winnende doelpunt.