Laatste Premier League-degradant bekend: Van Aanholt zorgt voor slotakkoord

Laatste Premier League-degradant bekend: Van Aanholt zorgt voor slotakkoord

14-05-2017 15:07
2

Hull City is officieel gedegradeerd uit de Premier League. De nummer achttien van de competitie ging met 4-0 onderuit bij Crystal Palace, dat daarmee veilig is. Hull kan nummer zeventien Swansea City met nog één speelronde te gaan en een achterstand van vier punten niet meer inhalen.

The Tigers moesten winnen van Palace, maar gingen hard onderuit. Hull kwam al na twee minuten op achterstond door een goal van Wilfried Zaha. De overige treffers kwamen op naam van Christian Benteke, Luka Milivojevic en Patrick van Aanholt. De Nederlander tekende vlak voor tijd voor het slotakkoord door van dichtbij binnen te tikken. 

Daarmee zijn alle Premier League-degradanten bekend. Hull, Middlesbrough en Sunderland mogen zich op gaan maken voor het Championship. Hull promoveerde afgelopen zomer juist, maar zingt komend seizoen weer een toontje lager. Newcastle United en Brighton & Hove Albion keren terug in de Premier League. Om het laatste promotieticket strijdt het Reading van Jaap Stam met Fulham, Sheffield Wednesday en Huddersfield Town.