Elia vertrekt: Doekoe, toch. Heb financieel al ingeleverd door hierheen te komen

Elia vertrekt: "Doekoe, toch. Heb financieel al ingeleverd door hierheen te komen"

14-05-2017 19:45
51

De kans is nihil dat Eljero Elia volgend seizoen in de Champions League schittert met Feyenoord. De buitenspeler van de Rotterdammers is kersvers kampioen en kondigt direct aan dat hij komende zomer vertrekt bij Feyenoord. 

Emile van de Sande
ROTTERDAM

Na afloop van Feyenoord - Heracles Almelo sloft Elia de mixed-zone in. Met zijn shirt achterstevoren staat de vleugelaanvaller onder meer VoetbalPrimeur te woord. Hij is zichtbaar trots en oprecht blij met het zojuist behaalde kampioenschap, maar zit tegelijkertijd met zijn hoofd bij zijn toekomstplannen. 

Elia was dit seizoen goed voor negen doelpunten en acht assists en mede daarom spelen de Rotterdammers komend seizoen in de Champions League. Of dat voor hem niet een reden is om te blijven? "Nee, maar je weet nooit wat er gaat gebeuren. De insteek is om naar het buitenland te gaan. Ik zit in een luxe positie: ik kan bij Feyenoord blijven en ik kan naar een andere club gaan."

Elia geeft aan dat hij nog geen club of competitie op het oog heeft, maar 'het moet wel goed georganiseerd zijn, zoals bij Feyenoord', zegt hij. De Feyenoord-carrière van de aanvaller die in 2010 meedeed in de WK-finale, zal voor Elia vermoedelijk dus niet meer worden dan twee tussenjaren. Hij wil weer terug naar de Europese subtop. Eerder speelde hij voor Juventus en (op huurbasis) voor Southampton. Zijn contract bij Feyenoord loopt in de zomer van 2018 af. 

De reden van zijn vertrekwens? "Doekoe, toch", lacht Elia. Met doekoe doelt hij op het financiële plaatje, dat elders in Europa wellicht aantrekkelijker zal zijn. "Ik heb financieel al ingeleverd toen ik hier naartoe kwam. Daarmee heb ik geïnvesteerd in mezelf. Ik kan nu kiezen tussen bij Feyenoord blijven of in het buitenland voor andere successen gaan", somt hij de mogelijkheden op. De deur blijft echter op een kier. "Maar ik wil niet per se weg. Als het ideale aanbod niet komt, blijf ik gewoon met alle plezier bij Feyenoord", besluit Elia.