Jans: Het lijkt wel of alles wordt meegenomen om hem weg te krijgen

Jans: "Het lijkt wel of alles wordt meegenomen om hem weg te krijgen"

16-05-2017 14:15
28

Ron Jans vindt het niet terecht dat KNVB-directeur Hans van Breukelen zo onder vuur ligt. De scheidend trainer van PEC Zwolle bedankte onlangs voor een KNVB-functie, maar de aanwezigheid van de fel bekritiseerde oud-doelman had daar niets mee te maken.

"Hij is van zoveel goede wil, maar het lijkt wel of alles wordt meegenomen om hem weg te krijgen", aldus Jans in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Ook dit nu weer, terwijl hij hier helemaal niks aan kan doen. Of hij het allemaal goed doet, is niet aan mij, maar er zijn zoveel mensen op uit hem te beschadigen. En als hij op de grond ligt, krijgt hij nog een schop na. Dat had ook allemaal wel wat beschaafder gekund."

Jans zou eigenlijk samen met Leon Vlemmings de cursus Coach Betaald Voetbal vormgeven. Vlemmings koos echter voor het hoofdtrainerschap bij Go Ahead Eagles, waarna Jans zich ook terugtrok. "Leon was het opperhoofd, ik was zijn secondant. Dan had ik alles op mijn schouders moeten nemen en daar is dit jaar niet voor bedoeld."

De 58-jarige oefenmeester is inmiddels aan zijn sabbatical begonnen. "Als jullie adviezen nodig hebben, sta ik tot jullie beschikking, heb ik tegen Hans gezegd. Maar ik kies nu voor mezelf."