FC Utrecht met anderhalf been in finale: simpele zege op hopeloos Heerenveen

FC Utrecht met anderhalf been in finale: simpele zege op hopeloos Heerenveen

17-05-2017 20:22
32

FC Utrecht staat met anderhalf been in de finale van de play-offs voor Europees voetbal. Woensdagavond won de formatie van trainer Erik ten Hag met 3-1 bij sc Heerenveen. Sofyan Amrabat, Yassin Ayoub en Sébastien Haller scoorden in het Abe Lenstra Stadion. 

Heerenveen-trainer Jurgen Streppel haalde zijn kwakkelende elftal volledig overhoop voor het treffen met Utrecht, maar dat had weinig effect. De gasten kwamen snel op een 2-0 voorsprong in Friesland. Na vijftien minuten voetbal schoot Amrabat fraai raak, even later kopte Ayoub - nota bene de kleinste speler van het veld  -binnen. De fans van Heerenveen raakten behoorlijk gefrustreerd en floten hun eigen spelers uit. Aanvoerder Stijn Schaars reageerde met een opgestoken middelvinger. 

Na de pauze deed Utrecht, dat niet eens zo indrukwekkend speelde, het rustig aan. Heerenveen kwam na een uur terug in de wedstrijd via Martin Odegaard. Het was voor de Noor zijn eerste treffer in Nederland. De hoop die de thuisfans daarna koesterden werd echter al snel de grond ingeboord. Wout Faes blunderde in zijn eigen strafschopgebied, verspeelde de bal aan invaller Richairo Zivkovic en zag daarna hoe Haller met een geniaal hakje voor de 1-3 tekende. 

Heerenveen, waar de zestienjarige Kik Pierie overigens mocht invallen, was het daarna helemaal kwijt. Utrecht liet echter na om een vierde treffer te maken. Zaterdagavond staat in stadion Galgenwaard de return op het programma. Heerenveen móet over drie dagen drie keer scoren. De andere halve finale in de play-offs gaat tussen FC Groningen en AZ. Zij trappen vanavond af om 20.45 uur.