'Ja, bij degradatie breekt de pleuris uit. Dat is natuurlijk ook een ramp'

'Ja, bij degradatie breekt de pleuris uit. Dat is natuurlijk ook een ramp'

17-05-2017 22:09
17

'De pleuris breekt uit' in Nijmegen wanneer NEC degradeert naar de Jupiler Leagu. Dat voorspelt Bas Sibum, oud-speler van de club. NEC neemt het deze week in de nacompetitie op tegen FC Emmen, een ander voormalig werkgever van de middenvelder. 

NEC is duidelijk favoriet in de halve finale van de play-offs, zegt Sibum in gesprek met RTV Drenthe. "Maar Emmen is zeker niet kansloos. Als ze in Emmen de nul kunnen vasthouden en er zelf één maken, wordt het heel lastig voor NEC. Ja, bij degradatie breekt de pleuris uit."

"Dat gebeurde bij de vorige degradatie ook en zelfs recentelijk in de fase van het ontslag van de vorige trainer Peter Hyballa. Degradatie is natuurlijk ook gewoon een ramp voor een club uit de Eredivisie. Kijk alleen maar eens naar de inkomsten die dan worden misgelopen uit tv-gelden."

Sibum zit als Emmen-fan op de tribune. "Dat is logisch. Ik ben Drent en bovendien is de club mijn werkgever. Toch is het best lastig hoor, want ik gun de mensen daar het Eredivisie-schap. Wat dat betreft had ik liever Roda JC als tegenstander gehad. Dat is ook een ex-club van me, maar daar heb ik veel minder gevoel mee."