Schaars: 'Het plezier en de manier waarop het spelletje gespeeld wordt verandert'

Schaars: 'Het plezier en de manier waarop het spelletje gespeeld wordt verandert'

21-05-2017 09:58
6

Stijn Schaars nam afgelopen week het initiatief voor een oproep aan de KNVB om kunstgras te verbieden. Dat statement werd gesteund door liefst twaalf aanvoerders in de Eredivisie.

"Ik merkte dat steeds meer jongens zich gingen uiten in de media. Ze vinden het helemaal niks om op kunstgras te spelen", zegt de routinier van sc Heerenveen tegen NU.nl. "Toen ben ik met de VVCS (spelersvakbond, red.) in contact gekomen en heb ik gevraagd of zij kunnen polsen hoe dit nou zit. Als iedereen er tegen is, moet je er ook iets tegen doen."

Schaars, die zaterdag met de Friezen werd uitgeschakeld door FC Utrecht in de play-offs, begrijpt dat het vooral voor kleinere clubs gevolgen kan hebben als het verbod er komt. "Maar dat neemt niet weg dat het plezier en de manier waarop het spelletje gespeeld wordt verandert. Daar moeten we ons nu over uitspreken."

De middenvelder toont zich ook geen voorstander van de play-offs om Europees voetbal. "Je moet er niet achteraf over zeuren, we weten vooraf allemaal de regels. Maar ik vind dat je moet nadenken wie je Europa instuurt. De meest stabiele ploegen zouden Europa in moeten gaan, en een ploeg die als vierde eindigt is stabieler dan een ploeg die negende is geëindigd."