Jongste Ajacied vol bravoure: Een zak geld kan geen doelpunt maken

Jongste Ajacied vol bravoure: "Een zak geld kan geen doelpunt maken"

22-05-2017 16:54
18

Matthijs de Ligt trekt één belangrijke conclusie over het huidige seizoen: het is bizar snel gegaan. De centrale verdediger groeide uit tot basisspeler bij Ajax en is woensdag de jongste Nederlandse voetballer ooit in een Europese finale.

"Dat is vrij bizar. Maar ik sta er niet te veel bij stil. Ik heb veel meegemaakt voor een zeventienjarige in één seizoen, maar straks, tijdens de vakantie, maak ik mijn hoofd leeg en zet ik alles op een rijtje", zegt De Ligt in Het Parool. Hij blikt terug op het begin van het seizoen. "Ik kwam uit de jeugd vandaan, was nog zestien, en Davinson Sánchez had net de finale van de Copa Libertadores gewonnen met Nacional. En negen maanden later staan we waarschijnlijk samen in de finale van de Europa League."

Een grote droom voor De Ligt, die al op zijn negende bij Ajax kwam voetballen. Toen was hij naar eigen zeggen al een grote jongen. "Die stevige bovenbenen heb ik van mijn vader. Ik was een beetje een dikkerdje. Maar bij Ajax is de begeleiding ook op het gebied van voeding heel goed. Ook nu nog houd ik scherp in de gaten wat ik eet. De wedstrijden volgen elkaar zo snel op dat je je energielevel op het juiste peil moet houden", meent De Ligt.

De mandekker heeft vertrouwen in de clash met Manchester United. De veel grotere begroting van de Premier League-ploeg zegt volgens De Ligt niets.  "Manchester United heeft de sterren, wij zijn jong en in ontwikkeling. United is een veel rijkere club, maar zoals Johan Cruijff zei: een zak geld kan geen doelpunt maken."