Go Ahead strikt keeper van de 'buitencategorie': 'Daarom kunnen we hem vastleggen'

Go Ahead strikt keeper van de 'buitencategorie': 'Daarom kunnen we hem vastleggen'

22-05-2017 16:18
4

Go Ahead Eagles heeft zich versterkt met Sonny Stevens. De 24-jarige doelman komt over van FC Twente, waar zijn contract aan het einde van het seizoen afloopt. Dat meldt de club uit Deventer maandag.

Stevens speelde sinds 2013 voor Twente, dat hem overnam van FC Volendam. Mede door blessureleed wist de keeper zijn belofte nooit in te lossen in Enschede. Dit seizoen maakte hij geen minuten in de hoofdmacht. Stevens moest in oktober nog onder het mes na een ernstige knieblessure. Wel speelde hij een aantal duels met Jong FC Twente in de Tweede Divisie. Bij FC Twente is een flinke wisseling van de wacht aanstaande onder de lat. De Tukkers nemen ook afscheid van eerste keus Nick Marsman. 

Go Ahead Eagles eindigde als hekkensluiter in de Eredivisie en degradeerde hierdoor naar de Jupiler League. Stevens ziet er naar uit om weer aan spelen toe te komen. "Ik wil weer lekker keepen, vlieguren maken. Ik heb goede gesprekken gehad met Dennis Bekking, Leon Vlemmings en Sjoerd Woudenberg. Hun verhaal sprak me aan. Eigenlijk willen de club en ik precies hetzelfde: na een stap terug weer sprongen vooruit maken", laat hij weten op de clubsite.

Technisch manager Dennis Bekking omschrijft Stevens als een speler uit de buitencategorie. "Ja, hij heeft pech gehad op het gebied van blessureleed, maar dat is ook meteen de reden dat wij een doelman van zijn kaliber kunnen vastleggen."