'De naam van Van Gaal valt nog elke week in onze spelersgroep. In positieve zin'

'De naam van Van Gaal valt nog elke week in onze spelersgroep. In positieve zin'

23-05-2017 11:30
5

Manchester United-keeper Sergio Romero koestert nog altijd dierbare herinneringen aan zijn samenwerking met Louis van Gaal bij AZ en Manchester United. Dit vertelt de dertigjarige Argentijn in gesprek met De Telegraaf, aan de vooravond van de Europa League-finale tegen Ajax.

"Ik kwam naar AZ met de overtuiging dat de rol van een keeper bestaat uit ballen tegenhouden en naar voren rammen", aldus Romero. "Van Louis leerde ik dat ook coachen en opbouwen heel belangrijke facetten zijn, vooral in Nederland. Los daarvan heb ik hem leren kennen als een heel lieve en behulpzame man."

Wedden

Meer odds

Dat Van Gaal afgelopen zomer moest vertrekken bij The Mancunians zit de Argentijnse doelman nog steeds niet lekker. "Dat heeft me pijn gedaan. Opvallend is wel dat de naam van Louis elke week nog wel een keer valt in onze spelersgroep. In positieve zin uiteraard. Dat zegt wel wat over de status die hij hier had. In dat ene jaar heb ik mijn plezier in het spel teruggevonden en weer zó veel bijgeleerd, ook van keeperscoach Frans Hoek."