Update: Boze reactie na 'tattoo-straf': 'Sergio Ramos doet het elke week'

Update: Boze reactie na 'tattoo-straf': 'Sergio Ramos doet het elke week'

27-05-2017 17:58
14

Geen Duitse bekerfinale voor Guillermo Varela. De vleugelverdediger van Eintracht Frankfurt, dat hem dit seizoen huurt van Manchester United, is uit de selectie gezet vanwege het zetten van een tatoeage.

Dat bevestigt Eintracht Frankfurt woensdag via de officiële kanalen. De Duitse club speelt komende zaterdag de finale van de DFB Pokal tegen Borussia Dortmund en Varela had mogelijk in de basis gestaan. De 24-jarige huurling van Manchester United is drie dagen voor het moment suprême echter uit de selectie gezet.

De reden: Varela liet deze week zónder toestemming van zijn club een tatoeage te zetten. Tot overmaat van ramp begon het geheel te ontsteken. Voor Eintracht Frankfurt voldoende aanleiding om Varela te verbannen. "Dit gedrag is zeer nalatig en raakt het hele team", verklaart directeur Fredi Bobic.

"Guillermo's tijd bij Eintracht is hiermee beëindigd. De club kan niet tolereren dat een speler voor zo'n belangrijke wedstrijd lak heeft aan de voorschriften van de coach en doktoren", vervolgt Bobic, die tot voor kort juist positief was over Varela. "We dachten erover na zijn huurovereenkomst te verlengen."

Update 27/05 17.58: Varela snapt niets van de reactie van Eintracht Frankfurt. "Ik vraag me af hoe Real Madrid hier mee zou omgaan als het Sergio Ramos betrof. Hij laat elke week een tattoo zetten", tekent BILD op uit de mond van de verdediger. "Ik snap echt niet waarom ik zo zwaar word gestraft. Er zijn trouwens méér spelers die een tattoo hebben laten zetten, maar alleen ik word nu aan het kruis genageld. Waar slaat dit op?"