Van der Ende over 'redding van scheidsrechters': Heel blij dat hij aanwezig was

Van der Ende over 'redding van scheidsrechters': "Heel blij dat hij aanwezig was"

25-05-2017 21:40
5

Mario van der Ende is heel blij met de videoreferee die aanwezig was tijdens het play-offs-duel tussen NEC en NAC. Arbiter Dennis Higler gaf aanvankelijk een rode kaart aan NEC'er Wojciech Golla, maar na advies van videoscheidsrechter Ed Janssen werd de kaart ingetrokken.

"Ik ben heel blij dat er een videoreferee aanwezig was. Het is heel terecht teruggedraaid", zegt Van der Ende tegen Voetbal International. De voormalig scheidsrechter geeft vervolgens zijn visie op de situatie. "Je ziet dat Cyriel Dessers heel duidelijk eerst de overtreding maakt, waardoor Golla toch uit evenwicht raakt en hem vastpakt. Daarnaast: de keeper was al bijna in balbezit, waardoor je niet kan spreken van een scoringkans."

De videoscheids is toch even wennen voor de arbiters. "Het is een nieuwe dimensie voor de scheidsrechters. Hoe ga je hier mee om? Je wordt toch wel teruggefloten", meent Van der Ende. De techniek is hoe dan ook een toegevoegde waarde, concludeert hij uiteindelijk. "Het is de redding van de huidige arbitrage. Ik pleit ervoor om het zo snel mogelijk bij alle wedstrijden in te voeren. Hetzelfde als doellijntechnologie."