Van Halst uitgefloten door eigen fans: Was te verwachten gezien alle commotie

Van Halst uitgefloten door eigen fans: "Was te verwachten gezien alle commotie"

27-05-2017 10:26
7

Jan van Halst werd bij de laatste thuiswedstrijd van FC Twente uitgefloten door een deel van het publiek. De technisch directeur rekende daar al op.

"Dat was te verwachten gezien alle commotie rond de inval in het supportershome van Vak-P. Het hoort erbij", zegt Van Halst in gesprek met TC/Tubantia over de politie-inval waarbij drugs werd gevonen en die leidde tot de voorlopige sluiting van het supportershome. "We zitten in onze maag met die hele affaire. Gelukkig hebben we alweer enkele goede gesprekken gehad met het bestuur van Vak-P. We hebben alleen afgesproken daar niks over te zeggen."

Van Halst bestrijdt dat de twee partijen in een hevige strijd zijn verwikkeld. "Nee, dat is niet zo. Het lastige is dat FC Twente ervoor heeft gekozen nauwelijks of niets te zeggen in de media. Wij moeten richting gemeente, politie en Vak-P de verbindende positie bewaken. Heel vaak moet je dan op je tong bijten omdat er allerlei berichten verschijnen, waarbij wij het gevoel hebben dat het iets anders zit. Maar we denken dat het beter is rustig te blijven en niet op alles te reageren. Anders zou het de weg naar een oplossing kunnen schaden."

"De oplossing is dat Vak-P uiteindelijk binnen de huisregels terugkeert in het home", stelt Van Halst in de regiokrant. "We hebben de huur ook niet opgezegd, zoals op sommige plekken is beweerd. We hebben gezegd dat we voornemens zijn dat te doen, met als doel Vak-P te helpen, Alleen was er ruis in de onderlinge communicatie."