Feyenoord-interesse logisch: 'Elke topclub zou hem moeten willen hebben'

Feyenoord-interesse logisch: 'Elke topclub zou hem moeten willen hebben'

30-05-2017 13:59
25

De interesse van Feyenoord in Sofyan Amrabat is bekend, maar Mark Wotte vindt dat de FC Utrecht-middenvelder bij iedere topclub op zijn plaats zou zijn. Dat zegt de bondscoach van Jong Marokko, die bij de nationale ploeg samenwerkt met Amrabat, tegen RTV Rijnmond.

"Elke topclub zou Amrabat moeten willen hebben. Hij is van onschatbare geweest voor FC Utrecht en voor Marokko -23. Hij speelt altijd voor het teambelang, is fysiek sterk en heeft een uitstekende mentaliteit", zegt Wotte. Amrabat zit tegenwoordig bij de hoofdmacht van de Marokkaanse ploeg.

Wotte probeert jonge spelers met een Marokkaanse afkomst in Nederland van een toekomst bij Marokko te overtuigen. Feyenoord-talent Mo El Hankouri besloot onlangs echter de uitnodiging van Wotte af te wijzen. "El Hankouri zou aanvankelijk ook komen, maar heeft er van afgezien om zich te focussen op zijn carrière bij Feyenoord en speelt inmiddels ook voor Nederland. En dat respecteren we. En zolang spelers geen officiële kwalificatiewedstrijd voor de A-selectie van het Nederlands elftal hebben gespeeld kunnen ze nog wisselen", aldus Wotte.