Groenendijk wil vertrek 'meest onderschatte speler' tegenhouden: 'Dat zegt genoeg'

Groenendijk wil vertrek 'meest onderschatte speler' tegenhouden: 'Dat zegt genoeg'

04-06-2017 12:58
30

Fons Groenendijk is lyrisch over Wilfried Kanon. De speler van ADO is volgens zijn trainer één van de meest onderschatte spelers in de Eredivisie. "Ik heb de club geadviseerd om te proberen Kanon te behouden", zegt Groenendijk tegen de NOS.

De kans is aanwezig dat Kanon hogerop wil, laat Groenendijk immers weten. "Hij is gewoon international van Ivoorkust en staat nog aan het begin van zijn carrière, dus hij kan zeker nog stappen maken", aldus Groenendijk, die Kanon dus noemde bij de clubleiding. "Ik heb maar drie namen genoemd, dus dat zegt genoeg. Maar je weet het nooit." Naast zijn 'typisch Afrikaanse' verdedigende kwaliteiten, is Kanon een heel leuk persoon voor in de groep, stelt Groenendijk. "Wilfried is zo'n speler die de hele dag met een grote grijns rondloopt. Dat is heel plezierig."

Hulp van andere ploeggenoten heeft Kanon ook zeker nodig. De Ivoriaan spreekt geen woord Nederlands en ook zijn Engels is niet om over naar huis te schrijven. Teamgenoot Edouard Duplan helpt hem. "Als coach ben je elke dag bezig om spelers beter te maken. Ook met Wilfried wilde ik beelden terugkijken. Toen heb ik Duplan erbij geroepen, die heeft alles vertaald. Duplan is een soort mentor voor hem geworden."

Kanon kan zondagavond voor 'zijn' Ivoorkust zijn 21e interland spelen, tegen het Nederlands elftal (oefenduel). Beide ploegen trappen om 19.30 uur af in De Kuip.