FC Utrecht slaat volgende slag: komst van 'Deense reus' bezegeld

FC Utrecht slaat volgende slag: komst van 'Deense reus' bezegeld

06-06-2017 14:51
28

FC Utrecht heeft opnieuw een slag geslagen op de transfermarkt. De Deense spits Simon Makienok komt over van Palermo en tekent een contract voor drie seizoenen.

Dat bevestigt Utrecht via de officiële kanalen. De belangstelling voor Makienok kwam vorige week aan de oppervlakte en dinsdag werd de transfer bezegeld. De Deen wordt door Utrecht geïntroduceerd als een 'reus' van (ruim) twee meter. Hij is na Cyriel Dessers en Sander van de Streek de derde versterking in een week tijd.

Wedden

Meer odds

"Wij zijn zeer content met de komst van Makienok. Hij is een balvaste en sterke spits die als aanspeelpunt niet over het hoofd te zien is", zegt trainer en technisch manager Erik ten Hag op de clubsite. "Hij heeft bovendien tijdens zijn loopbaan meerdere keren bewezen een neus voor de goal te hebben."

De 26-jarige Makienok speelde van 2012 tot en met 2015 voor het Deense Brondby, waar hij 35 keer scoorde in 74 wedstrijden. Het leverde hem in 2014 een transfer naar het Italiaanse Palermo op. Die club verhuurde de zesvoudig international van Denemarken aan Charlton Athletic en Preston North End.